Velika planina, Kamniško-savinjske Alpe, subota 25.5.2019.

Polazak sa  autobusnog kolodvora Pazin u 5,00 sati

Prijevoz: Autobus 35 osoba. Cijena 150,00 kuna.

Vrijeme hodanja:cca 7sati.

Težina staze: Kondicijski malo naporno jer se savladava  visina od 1000 m/nv,  tehnički nije zahtjevno.

Oprema: Standardna oprema za nisko gorje,zaštita od sunca i kiše u skladu sa vremenskim prilikama. Obavezno ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu.

Hrana i piće: Vlastiti aranžman iz ruksaka.

Opis izleta:

Planirani dolazak u Stahovicu oko 9,00 sati. Tu počinje naš uspon na Veliku planinu. Sama staza nije pretjerano teška, ali je naporna jer se svladava 1.000m nadmorske visine. Veliki dio staze vodi po šumi. Hoda se oko 3  sata do doma na Kisovcu. Nakon kraćeg odmora imamo još cca 1 sat hodanja do Domžalskog doma na Maloj planini. Možemo si uzeti vremena za  istraživanje okoline: crkvica Marije snježne, pastirsko naselje (mogućnost kupnje mliječnih proizvoda), pastirski muzej, Velika planina (udaljena je oko 15-ak minuta hoda), gostionica Zeleni rob i još puno toga.

Obzirom da na Veliku planinu vozi i gondola, moguće je s njom doći do gore i onda šetati po okolici koja je prelijepa. Može se od prve stanice gondole za pola sata hoda stići do vrha ili presjesti na dvosedežnicu i doći do gore. Gondola vozi svaki puni sat. Cijena prijevoza: gondola i sedežnica povratna 19 €, jednosmjerna 13 €, samo gondola povratna 17 € i jednosmjerna 11 €.

Polazak dolje drugim putem, staza je i sada po šumi. Za spust do Kamniške bistrice, gdje nas čeka bus, nam je potrebno oko 2,5 -3 sata hoda šumskom stazom. Opet se pruža mogućnost silaska gondolom, jer nas bus čeka na donjoj postaji gondole.

Oprema: standardna planinarska za sve vremenske prilike, dosta vode, zaštita kišu ili sunce, važeća planinarska iskaznica.

Vodiči:Loredana Šperanda (0919507501) i Igor Gržinić (0989835509)

Prijave:do popunjenja busa;  zaključno sa 22.05.2019. na telefon vodiča u popodnevnim satima . Prijava se smatra potvrđena po primitku uplate koja će se vršiti u prostorijama društva 22.5.2019. s početkom u 19 sati.

Napomena:

Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član  HPS-a s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa na izlet na vlastitu odgovornost.