11.07.2020. Pješačenje poznatim i nepoznatim stazama i putima od Pazina do Škljonki

PD Pazinka organizira malo drugačije pješačenje stazama i putima od Pazina do Škljonki i natrag, u subotu 11.07.2020. Nema ustajanja u cik zore, već krećemo poslije ručka kada popusti vrućina.
Okupljanje iza autobusnog kolodvora u Pazinu u 16,45 sati.
Opis izleta:
Pješačenje započinjemo u 17,00 sati sa autobusnog kolodvora krećemo prema Lindaru starom tenkovskom cestom, prolazimo mjestom do crkve pa se spuštamo označenom planinarskom stazom do sela Ivoli. Od Ivoli nastavljamo šumskom stazom prema Gračišću, i dolazimo do vidikovca kod sela Češići nadmorskoj visini cca 460 m.
Nakon kratkog odmora spuštamo do potoka kod mjesta Lovrenčići te nakon kratkog hodanja po potoku opet se penjemo na drugo brdo kod mjesta Škljonki i uživamo u vidicima središnje Istre.
Put nas dalje vodi prema Šestanima te se preko Durari i Bežići vraćamo u Pazin.
Staza je tehnički lagana, kondicijski srednje teška.
Duljina staze cca 17 km visinska razlika 530 m u usponu i isto toliko u silasku.
Vrijeme obilaska: 5,5 – 6 sati
Oprema:
Standardna planinarska oprema za nisko gorje, obavezno duge hlače , gojzerice i čeona lampa. Hrana i piće iz ruksaka, važeća planinarska iskaznica.
U slučaju lošeg vremena izlet će biti odgođen, o čemu ćete biti obaviješteni putem FB stranice PD Pazinke.
Vodiči: Loredana Šperanda 091 9507501;Igor Gržinić 098 9835509
Prijave: do 10.07.2020. na telefon vodiča u popodnevnim satima.
Napomene:
Zbog situacije uzrokovane COVID 19 virusom, skrećemo pozornost na pridržavanje preporučenih mjera zaštite (držanje rastojanja, vlastito piće i sl.) radi svojega i tuđega zdravlja.
Ukoliko imate povišenu temperaturu ili bilo kakve simptome koji bi upućivali na moguću zarazu, pohodu ne možete prisustvovati.
Odazivom na izlet svaki pojedinac potvrđuje da je upoznat s planom i zahtjevima izleta i da je s njime suglasan, te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da je član Planinarskog društva Pazinka s uplaćenom članarinom za tekuću godinu, te da pristupa izletu na vlastitu odgovornost.