Dvodnevni planinarski izlet – Dinara – 22.-23.06.2024.

Mjesto i vrijeme okupljanja: Autobusna stanica Pazin u subotu 22.06.2024. u  04,30 h.

Polazak iz Pazina u 04,45 h

Prijevoz:  autobus od 18 osoba

Voditelj  izleta: glavni vodič Igor Gržinić
Prijave: do  18.06.2024. ili do popunjenja kvote (18 osoba).  na tel. 098 9835509 Igor

 

Opis izleta:

 

  1. Dan subota – vožnja autobusom do Knina – razgled tvrđave Knin i slapa Krčić. Zatim autobusom se vozimo do Mirkovića i slijedi uspon do doma Brezovca. Smjestimo se u domu a tko želi može i do obližnjeg vrha Badanj. Noćenje u domu Brezovac. Subotu hodamo 4 h.
  2. Dan nedjelja – rano ujutro idemo makadamskim putem po visoravni Duler i Samar do PS Zlatko Pirgin. Tu radimo malu pauzu. Nakon toga slijedi uspon na vrh Sinjal. Pauza na vrhu i spuštamo se po jugozapadnom grebenu do PS Drago Grubač. Pa stazom do Glavaša gdje će nas čekati bus. Nedjelju hodamo 10 h. Savladavamo uspon od 1000mnv.

Povratak u Pazin u kasnim večernjim satima.

Kondicijska zahtjevnost staza;  Subota K -3 i Nedjelja K-3.

Tehnička zahtjevnost staza; Subota i nedjelja T -2 umjereno zahtjevno

Oprema: Planinarska oprema prilagođena vremenskim uvjetima sa zaštitom od kiše, sunca i vjetra, visoke planinarske gojzerice, štapovi, kapa, čeona lampa

Dokumenti: osobna iskaznica,  planinarska i zdravstvena  iskaznica i europska zdravstvena iskaznica.

Hrana i piće: iz ruksaka za prvi i drugi dan pješačenja. Dom ima kuhinju ali ne nude hranu. Svaki sudionik izleta mora si uzeti hranu sa sobom za oba dana.  Dom je opskrbljen vodom.

Cijena prijevoza iznosi 91  EUR. 

Cijena noćenja plaća se u domu i iznosi 8 eur + 1 eur po osobi ako se koristi kuhinja. Dom je opskrbljen dekama. Svaki sudionik izleta po želji može nositi vlastitu posteljinu i vreću za spavanje.

Napomena:

 

  • Minimalni broj sudionika izleta je 15. U  slučaju nedovoljnog broja prijavljenih planinara za izlet, izlet će biti odgođen.
  • Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost i mora imati plaćenu članarinu HPS-a za tekuću godinu.
  • Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.
  • Tijekom izleta sudionik treba: Skrbiti o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih planinara; Postupati prema uputama glavnog vodiča; Ponašati se u skladu s načelima planinarske etike; Čuvati ugled planinarske udruge; Biti odgovoran glavnom vodiču.
  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča.
  • Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.