Planinarski izlet Platak-Guslica- Snježnik-Radeševo-Platak; Nedjelja, 25.07.2021.

Polazak sa autobusnog kolodvora u Pazinu u 7,00 h
Prijevoz: osobnim automobilima u vlastitoj organizaciji

Plan: parkiramo se na parkingu ispred doma Sušak na Platku (1110 m/nv). Formiramo grupu te krećemo prema velikom domu  Platak i dalje stazom prema Guslici (1490 m), na vrhu napravimo kraći odmor za osvježenje i spuštamo se sa Guslice i krećeno prema Snježniku (1505m) gdje radimo dužu pauzu za okrjepu i uživanje u pogledu. Nakon odmora se grebenom spuštamo do Rimskih vrata , nastavljamo do Radeševa (1363m), i vraćamo prema domu Sušak.

Zahtjevnost pohoda: ukupno vrijeme hodanja cca 5 h ; savladavanje visinske razlike cca 650 m/nv; ukupna duljina staze 9 km.
Staza je kondicijski i tehnički djelomično zahtjevna te se ne preporuča za planinare bez kondicije.
Oprema: standardna planinarska oprema za srednje gorje, rukavice, zaštita od sunca i kiše, čeona lampa, hrana i piće iz ruksaka, važeća planinarska iskaznica te osobni dokumenti.

U slučaju lošeg vremena izlet će biti odgođen.
Vodiči: Loredana Šperanda (0919507501) i Igor Gržinić (0989835509).
Prijave: do 23.7.2021. na telefon vodiča u popodnevnim satima.

Napomene:

  • Svaki sudionik pristupa izletu na vlastitu odgovornost, mora imati plaćenu članarinu HPS-a.
  • Nije dozvoljeno uznemiravanje životinja, branje biljaka, te bacanje otpada po okolišu.
  • Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta prema uvjetima na terenu.
  • Tijekom izleta sudionik treba:  Skrbiti o svojoj sigurnosti i sigurnosti drugih planinara; postupati prema uputama glavnog vodiča; ponašati se u skladu s načelima planinarske etike; čuvati ugled planinarske udruge; biti odgovoran glavnom vodiču.
  • Svaki sudionik svojim pristupanjem izletu potvrđuje da je upoznat s uvjetima izleta te da ispunjava zdravstvene, fizičke i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na izletu, da izletu pristupa na vlastitu odgovornost, da ima plaćenu članarinu Društvu, kao i da će se pridržavati plana izleta, uputa i odluka glavnog vodiča. Glavni vodič ne snosi odgovornost za osobu koja se samovoljno udalji od vođene skupine, bez njegova znanja ili protivno njegovoj uputi.

Obzirom na situaciju sa pandemijom COVID-19 apeliramo na odgovorno ponašanje svih sudionika izleta a sve u skladu s preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera Civilne zaštite, Hrvatskog planinarskog saveza za boravak i kretanje u planinama (u svezi s COVID-19), te obvezu pridržavanja svih mjera zaštite.