Očišćena i označena jedna od najljepših istarskih staza

Čak 14 članova, volontera i polaznika Opće planinarske škole Planinarskog društva Pazinka odazvalo seje pozivu društva na akciju čišćenja i markiranja staze koja vodi od Grdosela prema Zelengradu i Velikom Slapu protekle subote (31. svibnja 2014.).
Staza se nalazi na Pazinskom planinarskom putu, koji spaja Pazin s najvišim vrhom Ćićarije – Velikim Planikom. Podijeljeni u dvije grupe, jedna je čistila i označavala stazu od Grdosela do Zelengrada, a druga od raskršća nedaleko Zelengrad do Velikog Slapa. “Naoružani” kosirima, škarama i drugim pogodnim alatom učinili su boravak na jednoj od najljepših istarskih predjela sigurnijim i učinili iskorak u prepoznavanju ljepota Središnje Istre. Jedna od zanimljivijih atrakcija na stazi je postao i bor koji je ispiljen tako da je pretvoren u tunel. O atraktivnosti staze govore i mišljenja Grdoseljana da se svakog vikenda zaustavljaju brojni auti kako bi pohodili ove netaknute istarske predjele.

Akcija je završila kako i priliči planinarskom duhu – zajedničkim roštiljem pokraj malonogometnog igrališta nedaleko sela Bašići.

vizure staze ceka na polju

tunel

planinarska pozitiva2