Planinarenje Brgudac-V.Planik-Korita-Brgudac, Nedjelja,  19.3.2023.

Opis pohoda:  Veliki Planik najviši je vrh Ćićarije. Vrh je s istočne strane travnat i kamenit, a s drugih je strana šumovit. Vrhu prilaze planinarske staze iz svih smjerova i spajaju se u šumi 8′ ispod vrha, na sedlu između Velikog (1271m/nv)  i Malog Planika (1259m/nv). Vidik s vrha orijentiran je na Učku, Hrvatsko primorje i Gorski kotar. Mi ćemo krenuti iz Brguca, planinarskom stazom „preko kamenolom“ do sedla između  Malog i Velikog  Planika, napraviti uspon na Mali Planik pa na V. Planik te se preko Korita spustiti u Brgudac.

Težina i zahtjevnost: ukupno uspona/spusta 680 m, duljina puta 15  km, ukupno vrijeme hoda oko 6-7 sati. Potrebna je standardna planinarska kondicija i oprema. Staza nije tehnički zahtjevna ali je kondicijski srednje zahtjevna.

Prijave: do 18.3.2023., porukom na broj 098 9655760 (Patricija), sa navedenim imenom i prezimenom radi kontakta u slučaju potrebe. Vodiči: Alberto i  Patricija Jedrejčić

Mjesto i vrijeme okupljanja: parkiralište iza autobusne stanice  u Pazinu u 8,00 h

Prijevoz: osobnim automobilima (Pazin – Brgudac)

Hrana: iz ruksaka

Oprema: standardna oprema za niskogorje, zaštita od sunca, vjetra i kiše (naočale, kabanice, gamaše), te ostala oprema u skladu s pohodom i vremenskim uvjetima (čeona lampa, rezervna odjeća, prva pomoć, voda, hrana …).

Dokumenti: osobna iskaznica, zdravstvena i planinarska iskaznica HPS (sa ovjerenom markicom za 2023. godinu). Napomena: Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod, te ga savladava na vlastitu odgovornost. U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta organizator zadržava pravo promjene programa.

 

Foto:A. Čaplar