PLANINARSKI POHOD NA HAHLIĆ (1097m n/v) PREKO ISTOČNOG GREBENA Nedjelja 30.10.2022.

OPIS POHODA:

Hahlići ili „Grobničke Alpe“ nalaze se nad Grobničkim poljem i sastavni su dio masiva Obruča na kojem prevladavaju livade, travnati i stjenoviti vršci. Taj se niz vrhova među planinarima često naziva „Grobničkim Alpama“ jer njihovi bijeli kameni vrhovi podsjećaju na alpske vrhunce.

Naš pohod započinje u Podkilavcu (350m n/v), prolazimo preko livada i šumarka te nakon 1h hoda dolazimo do križanja za Mudnu dol. Mi skrećemo desno kroz rijetku šumu. Ovaj uspon traje tridesetak minuta, nakon čega staza izlazi na greben sa kojeg se cijelim putem otvaraju  vidici na Mudnu dol, okolne vrhove, Kvarner, otoke i Učku. Nakon otprilike 4 h hoda, dolazimo do Planinarskog doma na Hahliću. Nakon odmora spuštamo se u „Po kolcima“ u Podkilavac. Spust traje otprilike 2 sata.

Ukupno vrijeme hodanja:  6-7 h (kružna staza)

Težina staze: tehnički nezahtjevna, kondicijski srednje zahtjevna

Prijave: do 29.10.2022. isključivo SMS-om na broj 091  610 4622 (Sonja), sa navedenim imenom i prezimenom radi kontakta u slučaju potrebe

Vodiči: Sonja Levak i Patricija Jedrejčić

Mjesto i vrijeme okupljanja: parkiralište iza autobusne stanice  u Pazinu u 6,45 h

Prijevoz: osobnim automobilima (Pazin-Rijeka –izlaz Čavle- Dražice- Podkilavac)

Hrana: iz ruksaka

Oprema: standarna oprema za niskogorje, zaštita od sunca i kiše (naočale, kabanice, gamaše), te ostala oprema u skladu s pohodom i vremenskim uvjetima (čeona lampa, rezervna odjeća, prva pomoć, voda, hrana …)

Dokumenti: osobna iskaznica, zdravstvena i planinarska iskaznica HPS (sa ovjerenom markicom za 2022. godinu).

Napomena:

Svaki sudionik je dužan sam procijeniti vlastitu fizičku i psihičku spremnost za pohod, te ga savladava na vlastitu odgovornost.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta organizator zadržava pravo promjene programa.